Πιλιτσίδης Τηλέμαχος

Πιλιτσίδης Τηλέμαχος Πιλιτσίδης Τηλέμαχος Πιλιτσίδης Τηλέμαχος

Πιλιτσίδης Τηλέμαχος

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες ζωγράφους με πολλά έργα ζωγραφικής και ελαιογραφίες σε καμβά

Ο Τηλέμαχος Πιλιτσίδης γεννήθηκε στην Κιβωτό Γρεβενών τον Ιανουάριο του 1941. Σπούδασε και πήρε το πτυχίο του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κρακοβίας. Μαθήτευσε για μια εξαετία δίπλα στον Πολωνό Ζωγράφο Πεζή Νοβοσέλσκη. Η πρώτη έκθεση (Ντέμπιουτ) που έκανε ήταν το 1967 στην Κρακοβία στο Κολέγιο Μαΐους. Πήρε μέρος σε πάνω από 300 Συλλογικές εκθέσεις στην Πολωνία και το εξωτερικό , όπως Γερμανία Γαλλία - Αγγλία - Βέλγιο - Αμερική - Κούβα - Σρι-Λάνκα και 54 ατομικές εκθέσεις στην Πολωνία. Βραβεύτηκε με πολλά βραβεία και μετάλλια.

Γράφτηκαν πολλές ευνοϊκές κριτικές για το έργο του καλλιτέχνη από τους γνωστούς κριτικούς έργων τέχνης όπως Εύα Χαν - Γιάρόσλαφ Χάακ, στο περιοδικό Στούκα Πόλσκα. Τον Στανίσλαβ Σροκόβσκι - ΒΛ. ΧΟΔΗΣ - της Μαρία Σροτσίνσκα - της Στάσιακ - του ΡΟΤΖΕΡ ΠΑΣΚΟΒΣΚΙ και πολλών άλλων.

Εργα του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΠΙΛΙΤΣΙΔΗ βρίσκονται σε Μουσεία και ατομικές συλλογές στην Πολωνία - Μ. Βρετανία - Αμερική - Γερμανία - Γαλλία - Ιαπωνία - Ελλάδα - Σουηδία -Αυστραλία - Σρι-Λάνκα - Pωσια - Βέλγιο - Ολλανδία και άλλες χώρες.

Κάποια από τα έργα ζωγραφικής του και ελαιογραφίες σε καμβά βρίσκονται στην Γκαλερί Διαμαντή σε πολύ οικονομικές τιμές!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.